Zabalené vo Včelobale

Nedávno sme vám priniesli blog o fantastickej alternatíve bezobalového desiatovania v podobe vreciek a obrúskov z biobavlny. Dnes na túto tému nadviažeme a predstavíme vám skvelú novinku! Počuli ste už o Včelobale alebo Včelovaku? Pod týmito, vskutku originálnymi názvami sa skrývajú eko obaly na potraviny, ktoré dokážu oveľa zdravšie a dokonca účinnejšie nahradiť mikroténové sáčky, alobal či potravinovú fóliu.

Za týmto nápadom stojí mladý slovenský pár, ktorý už nechcel na svojich potulkách Slovenskom a svetom vidieť krajinu zahádzanú plastom. A tak vznikol obrúsok z tkaniny zo 100% certifikovanej GOTS biobavlny, ktorý je napustený unikátnou voskovou zmesou z borovicovej živice, jojobového oleja a včelieho vosku od poctivých včelárov. Naviac, každý jeden kus je jedinečný, pretože ide o ručnú výrobu priamo u nás doma na Slovensku! Jeho tvorcovia nezabudli ani na štýlový dizajn. Vybrať si môžete z pestrých farieb a folklórnych či detských motívov.

Včelobal-a-Včelovak

A ako to vlastne funguje? Vyberiete si vhodnú veľkosť obrúska - najvhodnejšia veľkosť Včelobalu na chlieb či bagetu je formát L, na menší rožok postačí M a na kúsky ovocia ideálne S. Potom ho jednoducho nahrejete teplom rúk a prispôsobíte tvaru potraviny. Jedlo dokáže vďaka voskovej vrstve krásne dýchať, a preto vydrží dlhšie čerstvé a netvorí sa na ňom už po pár dňoch nepríjemná pleseň. Prírodný včelí vosk je zároveň antibakteriálny a borovicová živica má antimykotické vlastnosti.

Po použití obrúsok stačí iba vytriasť alebo umyť vo vlažnej vode s jemnou hubkou a nechať voľne rozprestrený vyschnúť. Okrem toho sa dá po opotrebovaní voskovej vrstvy aj znovu navoskovať Včelopravárom. Pri správnej starostlivosti a pravidelnej údržbe takto viete obrúsky používať aj niekoľko rokov! Keď už vám ale predsa raz doslúžia, dajú sa kompostovať.

nahrej-umy-navoskuj

Do Včelobalu si viete zabaliť prakticky všetko od pečiva, obložených sendvičov, syrov (okrem plesňových), cez ovocie a zeleninu až po mäso (už spracované a vychladnuté). Vďaka jeho priľnavosti je tiež vhodný aj pri kváskovaní na prekrytie misiek s cestom alebo iným jedlom, ktoré chcete uložiť do chladničky. Na chlieb a iné nemastné pekárenské výrobky je zasa najvhodnejší Včelovak. Vydrží v ňom dlho čerstvý a neprekvapí vás ani pleseň.

Zájdite na náš e-shop a vyberte si váš Včelobal alebo Včelovak! Využite teraz aj našu akciu a nakúpte si ich s uvádzacou zľavou 10%!

bageta-miska-ovocie

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie